Σάββατο, Δεκεμβρίου 05, 2015

Η ΕΕΡ στην TEDXchania | Οκτ 2015


Το Τμήμα Χορού και Θεάτρου της ΕΕΡ παρουσίασε απόσπασμα από τη νέα του παραγωγή στην TEDXchania το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά [http://www.tedxchania.com/tedx/kavazidou-eleni/]


Η επιστήμη έχει, πια, καταλήξει: Δεν υπάρχει τέλειος κύκλος. Ο αριθμός π δεν μπορεί να προσδιοριστεί, έχει άπειρα ψηφία. Σε άλλο επίπεδο, δε χρειάζεται να είναι κανείς επιστήμονας για να καταλήξει: δεν υπάρχει τέλειος άνθρωπος. Είναι τόσο πολλά τα γονίδια και τόσο πολλές οι κοινωνικές απαιτήσεις, που όλο και κάποια ανεπάρκεια εμφανίζουμε. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένα σημείο τομής, ώστε οι ανεπάρκειες να μην είναι εμπόδιο στην επικοινωνία μας, αλλα να την βοηθήσουν να εξελιχθεί.

Η Ελένη Καβαζίδου ανακάλυψε από νωρίς ότι ο χορός, όπως και τα μαθηματικά, είναι παγκόσμια γλώσσα επικοινωνίας. Μετά, το πήγε ένα βήμα παραπέρα, εξελίσσοντας την τέχνη της ώστε να εμπεριέχει και αυτούς που εμφανίζουν κάποια ανεπάρκεια σε μία από τις πέντε αισθήσεις: την ακοή. Η Ελένη Καβαζίδου έχει σπουδές στη Φυσική Αγωγή και το Χορό και σημαντική εξειδίκευση στην κινησιοθεραπεία, αλλά δε σταματάει εκεί. Επιμένει στην εξέλιξή της, με μεταπτυχιακά, έρευνα, δημοσιεύσεις, συμμετοχές σε ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, όλα με στόχο τον άνθρωπο τον ατελή, δηλαδή όλους μας.

Στις 10 Οκτωβρίου η Ελένη Καβαζίδου θα έρθει στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου για να μας εξηγήσει πως ο χορός είναι τρόπος επικοινωνίας, ζωντανός, εξελίσσεται και επιβιώνει εκεί που η γλωσσική επικοινωνία αποτυγχάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου