Σάββατο, Φεβρουαρίου 25, 2017

1η Πανελλήνια Πλατφόρμα Ανάδειξης Νέων Ταλέντων & Αναγνώρισης Ιδιαίτερων Κλίσεων


1η Πανελλήνια Πλατφόρμα
Ανάδειξης Νέων Ταλέντων &
Αναγνώρισης Ιδιαίτερων Κλίσεων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μακεδονίας  Θράκης ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ διοργανώνει την 1η Πανελλήνια Πλατφόρμα Ανάδειξης Νέων Ταλέντων και Αναγνώρισης Ιδιαίτερων Κλήσεων. Η δράση αυτή θα γίνει στο πλαίσιο της 14ης απονομής βραβείου ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ.

Η ΑΚΡΟΑΣΗ μαθητευόμενων και επαγγελματιών ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ για την αξιολόγηση ιδιαίτερων κλίσεων και προσόντων τους θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 21 Μαΐου και ώρα 11:00-13:00 στο Θέατρο Φαργκάνη.

Η Καλλιτεχνική Επιτροπή απαρτίζεται από καλλιτέχνες που τιμήθηκαν με το βραβείο ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ και άλλα αξιόλογα άτομα /της ακαδημαϊκής και ευρύτερης επιστημονικής κοινότητας  που εξειδικεύονται σε θέματα αναγνώρισης ιδιαίτερων κλίσεων και δεξιοτήτων. Μετά τη λήξη της διαδικασίας, όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν σχετική βεβαίωση συμμετοχής και ειδικό έπαινο / τίτλο σχετικά με τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, σε περίπτωση που προκύψει θετική εισήγηση.

Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ορίζεται στα 30 άτομα. Σε περίπτωση υπεραριθμίας, ορίζεται σειρά προτεραιότητας συμμετοχής σύμφωνα με τα ακόλουθα κριτήρια:
-ηλικία (προηγούνται οι νεώτεροι)
-εμπειρία (προηγούνται οι πιο έμπειροι)
-συστατική επιστολή από αναγνωρισμένο καλλιτέχνη, καλλιτεχνικό διευθυντή ή δάσκαλο (σημαντικός συντελεστής επιλεξιμότητας)

Διαδικασία Ακρόασης

Α ΜΕΡΟΣ
Ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει ετοιμάσει έναν αυτοσχεδιασμό ένα έως ενάμισυ λεπτό το πολύ, με ελεύθερη θεματολογία. Στόχος είναι να αναδείξει στον αυτοσχεδιασμό εκείνα τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν ως καλλιτέχνη και που διακρίνεται από το μέσο όρο κατά τη δική του αντίληψη.
Πριν ή μετά την εκτέλεση του αυτοσχεδιασμού, η Καλλιτεχνική Επιτροπή, κατά την κρίση της, θα υποβάλλει ερωτήματα στον υποψήφιο. Η συνολική διάρκεια της διαδικασίας δεν ξεπερνά τα 3 λεπτά.

Β ΜΕΡΟΣ
Οι υποψήφιοι χωρίζονται σε τέσσερις ομάδες, ανάλογα με το μισάωρο στο οποίο εντάσσονται:

11:00 -11:30 Α ΟΜΑΔΑ (μέγιστος αριθμός: 6 άτομα)
11:30 -12:00 Β ΟΜΑΔΑ (μέγιστος αριθμός: 7 άτομα)
12:00-12:30 Γ ΟΜΑΔΑ (μέγιστος αριθμός: 6 άτομα)
12:30-13:00 Δ ΟΜΑΔΑ (μέγιστος αριθμός: 7 άτομα)

Αφού ολοκληρώσουν όλα τα μέλη κάθε ομάδας την ερμηνεία τους, ακολούθως υποβάλλονται σε κάποια τεστ φυσικής κατάστασης, διαφοροποιημένα μεταξύ ηθοποιών και χορευτών. Τα τεστ των χορευτών θα εξυπηρετήσουν παράλληλα στη συμβουλευτική προσανατολισμού προς ανάπτυξη δεξιοτήτων που θα βοηθήσουν στη βελτίωση της απόδοσής τους.

Γ ΜΕΡΟΣ
Πριν ή μετά την ακρόαση, ανάλογα με την ομάδα στην οποία εντάσσονται, συμπληρώνουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο. Παρακάτω αναφέρεται η σειρά της διαδικασίας:

Ώρα
Α ΟΜΑΔΑ
Β ΟΜΑΔΑ
Γ ΟΜΑΔΑ
Δ ΟΜΑΔΑ
11:00-11:30
ακρόαση

τεστ φυσικής κατάστασης

11:30-12:00
Ερωτηματολόγιο
ακρόαση
Ερωτηματολόγιο
τεστ φυσικής κατάστασης
12:00-12:30
τεστ φυσικής κατάστασης
Ερωτηματολόγιο
Ακρόαση
ερωτηματολόγιο
12:30-13:00

τεστ φυσικής κατάστασης

ακρόαση
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν άτομα μεταξύ 13-25 ετών και με βασική προϋπόθεση να έχουν ασχοληθεί με το χορό ή το θέατρο (παρακολούθηση μαθημάτων, συμμετοχή σε παραστάσεις, σεμινάρια κ.α.).

Απαραίτητα Δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσει ο/η υποψήφιος ηλεκτρονικά είναι
-Μία προσωπική φωτογραφία
-Μία καλλιτεχνική φωτογραφία
-Σύντομο Βιογραφικό

-Βίντεο ή φωτογραφικό υλικό από την καλλιτεχνική του δράση εάν υπάρχει (όχι απαραίτητο)
-Συμπλήρωση On Line Φόρμας Συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/X0nDC3jIERH5xtlh1

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στο talent@esai.gr. Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά η φράση «Υποβολή Αίτησης για την Ακρόαση 21.05.2017». Ο υποψήφιος θα ενημερωθεί έως τέλη Απριλίου για την έκβαση της αιτήσεώς του και για λοιπές διαδικασίες ολοκλήρωσης της συμμετοχής του.

logo mouson kainopragia.jpgΆτομα κάτω των 18 ετών πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα τους. Ο νεαρός/η χορευτής/τρια ή ηθοποιός, έρχεται 40΄-30΄ πριν τις 11:00, ενημερώνοντας στην είσοδο για την προσέλευσή του και υπογράφοντας σχετικό παρουσιολόγιο. Ακολούθως, περιμένει για την ανακοίνωση της σειράς του στην ακρόαση που θα ακολουθήσει. Οι υποψήφιοι απαγορεύεται να είναι ακροατές κατά τη διαδικασία αξιολόγησης των εμπλεκομένων. Η Ακρόαση είναι κλειστή.

ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
Όσα άτομα ηλικίας 13-25θ ετών ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην ακρόαση, αλλά έχουν κάποια αναπηρία, δεν υπάρχουν βασικές προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους και αξιολογούνται για την αισθητική και τις δυνατότητες και προοπτικές εξέλιξής τους. Οι υποψήφιοι που εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία, καταθέτουν μία μικρή περίληψη που θα αφορά τους λόγους που πήραν μία τέτοια απόφαση, να συμμετέχουν σε αυτή τη διαδικασία.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ για ΑμεΑ
Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν άτομα μεταξύ 13-25 ετών και δύναται να καταθέσουν αίτημα συμμετοχής χωρίς βασικές προϋποθέσεις.

Απαραίτητα Δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσετε ηλεκτρονικά είναι
-Μία προσωπική φωτογραφία
-Περίληψη που θα αφορά τους λόγους που πήραν μία τέτοια απόφαση
-Δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την κατάσταση ΑμεΑ
-Συμπλήρωση On Line Φόρμας Συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/X0nDC3jIERH5xtlh1
Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στο talent@esai.gr. Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά η φράση «Υποβολή Αίτησης ΑμεΑ για την Ακρόαση 21.05.2017». Ο υποψήφιος θα ενημερωθεί έως τέλη Απριλίου για την έκβαση της αιτήσεώς του και για λοιπές διαδικασίες ολοκλήρωσης της συμμετοχής του.

ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ
Ως ακροατές δύναται να είναι αποκλειστικά επαγγελματίες χορογράφοι, καλλιτεχνικοί Διευθυντές, Θιασάρχες και γενικά, διευθύνοντα στελέχη καλλιτεχνικών σχημάτων Θεάτρου και Χορού. Εάν ενδιαφέρεται κάποιος να παρευρίσκεται στο ακροατήριο, εάν τηρεί τα βασικά προσόντα θα πρέπει να ακολουθήσει τις παρακάτω οδηγίες:

-Συμπλήρωση On Line φόρμας Συμμετοχής στο σύνδεσμο: https://goo.gl/forms/EoXRWMXMkCFgXbKA2
-Αποστολή αποδεικτικών της διευθυντικής, εποπτικής ή διοικητικής του θέσης που έχει σε ομάδα, σχολή, κέντρο ορχηστικής / δραματικής τέχνης, ή άλλο παρόμοιο στο talent@esai.gr

Η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στο talent@esai.gr. Στο θέμα του μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά η φράση «Υποβολή Αίτησης για το ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ 21.05.2017». Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο ακροατήριο: 200 άτομα.

Δάσκαλοι Χορού και Χορευτές που απασχολούνται σε καλλιτεχνικές σχολές, επαγγελματικά κέντρα και ομάδες δε δύναται να συμπεριληφθούν στο ακροατήριο.

Μετά τη λήξη της ακρόασης, το ακροατήριο παραλαμβάνει βεβαίωση συμμετοχής και Λίστα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και ακολουθεί ανοιχτός διάλογος με την καλλιτεχνική επιτροπή για υποβολή σχετικών ερωτημάτων ή θεμάτων για συζήτηση, όσον αφορά τη διαδικασία ακρόασης που προηγήθηκε και σχετικές αξιολογήσεις που επιθυμεί κάποιος να αναλυθούν (13:00-13:30).

Η είσοδος των ακροατών είναι δωρεάν σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.

Λίγα Λόγια για τη 14η Απονομή του ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ
Το φετινό φεστιβάλ αφιερώνεται στην αείμνηστη ΜΑΙΡΗ ΣΟΪΔΟΥ για την προσφορά της στην Ορχηστική Τέχνη δια της ανάδειξης και ανάπτυξης του θεατρικού είδους της ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ που πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραματίζει ο Χορευτής ως ερμηνευτής και ο Χορογράφος ως Συντελεστής της Παράστασης. Η Μαίρη Σοΐδου αποτέλεσε έναν πρωτεργάτη στην πόλη της Θεσσαλονίκης δια της καλλιτεχνικής της δράσης. Με καλλιτεχνική προσφορά πάνω από 50 χρόνια (1940-1992) και τη λειτουργία του Παιδικού Θέατρου ΜΑΙΡΗΣ ΣΟΪΔΟΥ (1956-1992) ανέδειξε πολλά αξιόλογα ταλέντα στο χορό, το θέατρο, το τραγούδι. Οι περισσότεροι από τους μαθητές της ακολουθούν σημαντική επαγγελματική καριέρα, μεταξύ των οποίων [ενδεικτικά] η Ρούλα ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ (Χορός), η Τάνια ΤΣΑΝΑΚΛΙΔΟΥ (Τραγούδι) και ο Παντελής ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ (Θέατρο).
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από πέρυσι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας Θράκης) και του Υπουργείου Πολιτισμού.
Οι διοργανωτές δεν καλύπτουν έξοδα μετακίνησης και διατροφής για τους ενδιαφερόμενους συμμετέχοντες. Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν όλοι οι πολίτες ανά το πανελλήνιο, που τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις κατά περίπτωση.


Εκ μέρους της   Οργανωτικής Επιτροπής 2017ψ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου