Σάββατο, Οκτωβρίου 26, 2019

Κινητικότητα Καλλιτεχνικής Νεολαίας στη Βόρεια Ιταλία

Η ΕΕΡ, στο πλαίσιο δράσεων καλλιτεχνικής παιδείας, υλοποίησε ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικής δημιουργίας με συμμετέχοντες
- επαγγελματίες χορευτές (Ελληνική Αποστολή)
-αθλητές καλλιτεχνικών σπορ και ακροβατικής (Ιταλική Αποστολή)
στη Βερμπάνια Ιταλίας. Η ελληνική αποστολή φιλοξενήθηκε σε έναν μοναδικό και ιδιαίτερο μουσειακό χώρο, όπου φιλοξενούνται καλλιτέχνες σε ειδικό κτίριο εντός του μουσείου. Ο χώρος αυτός δίνεται σπάνια και για ειδικές περιπτώσεις... και περιλαμβάνει και ειδικό στούντιο για πρόβες κατά περίπτωση. Η δική μας επίσκεψη ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την τοπική κοινωνία, ώστε έγινε και η αντίστοιχη προβολή και διάχυση στα ΜΜΕ και στους τοπικούς παράγοντες πολιτιστικής κίνησης.

Οι προκλήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν οι νεαροί καλλιτέχνες και αθλητές, εμπλεκόμενοι στο πρόγραμμα, δεν ήταν λίγες. Μέσα σε πέντε ημέρες έπρεπε να καταφέρουν να γνωρισθούν, να συνεργασθούν και να δημιουργήσουν "τέχνη" υπό επίβλεψη φυσικά εμπειρογνωμώνων... Παράλληλα, παρακολούθησαν ένα εντατικό επιμορφωτικό σεμινάριο σχετικά με το ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗ ΦΥΣΗ και τρόπους που μπορεί κάποιος να δημιουργήσει αφουγκραζόμενος το χωροχρονικό αχανές και άτακτο του φυσικού περιβάλλοντος...

Οι εμπειρίες ήταν πολλές, οι νέες γνώσεις επίσης. Το πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία, για την προσωπική ανάπτυξη των νέων μας μέσω οργανωμένων εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων.

Για περισσότερα, επισκεφθείτε το Περιοδικό Νεολαίας: http://artivia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου