ΙστορικόΕπίσημη Ιστοσελίδα του φορέα που εξυπηρετεί στην αρχειοθέτηση:

www.esai.gr


Σύντομο Ιστορικό

Η Εσαεί εν Ροή, ευρέως γνωστή ως Ομάδα Νέων Καλλιτεχνών, ή ως Ομάδα Χορού, είναι ένας Πολιτιστικός Φορέας που δραστηριοποιείται στις Καλές Τέχνες. Ως απώτερο σκοπό έχει την καλλιτεχνική αναβάθμιση και ποιότητα στην Καλλιτεχνική Εκπαίδευση και ως επιμέρους στόχους, την αέναη δράση Ομάδων Νέων Καλλιτεχνών, τη δημιουργική εκτόνωση της Ελληνικής Νεολαίας και τέλος, την αφύπνιση της Εθνικής Συνείδησης μέσω της ανάδειξης της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & του Αρχαίου, Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού.
Η ΕΕΡ εδραιώθηκε το 1997 με την υποστήριξη και αμέριστη βοήθεια του τέος Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας Δημήτριου Μπούσιου του Δήμου Πανοράματος (επί της Δημαρχίας Κεδίκογλου) και συνέχισε να λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πανοράματος έως και το 2008 (επί της Δημαρχίας Ι. Καϊτεζίδη).
Από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει συνεργασθεί και έχει λάβει σημαντική υποστήριξη από πολλούς δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, με πιο σημαντικούς την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, νυν Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Λέσχης για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας (Χανιά).
Στο ιστορικό της έχει σημαντικές δράσεις σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και αξιόλογη δραστηριοποίηση σε θέματα κοινωνικής συνένταξης Πληθυσμιακών Μειονοτήτων στον τυπικό πληθυσμό.
Στα ιδρυτικά μέλη του φορέα συγκαταλέγεται και η αείμνηστη πολυτάλαντη Καλλιτέχνης Νατάσα ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ στην οποία ο φορέας οφείλει πολλά για την έως σήμερα επιτυχή πορεία του και αντιδραστήρια παρουσία του στις σύγχρονες κοινωνικές στερεοτυπίες.

Στον φορέα ΕΕΡ υπάγεται πλέον και το γνωστό ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΓΗΣ, το οποίο τελούσε έως πρόσφατα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συνεχίζει να λαμβάνει σημαντική υποστήριξη στις καλλιτεχνικές εμφανίσεις και καινοτόμες πρωτοβουλίες του.
Σήμερα, δραστηριοποιείται κυρίως στις παραστατικές τέχνες και συντονίζει τα ακόλουθα Φεστιβάλ:
  • Μουσών Καινοπραγία (συμπερίληψη του Βραβείου Τερψιχόρη)
  • Κωφοί και Ακούοντες εν Δράσει

Και τα μέλη της πειραματίζονται ερευνητικά με τις ακόλουθες θεματικές:
·         Νοηματική γλώσσα και Καλές Τέχνες (SL Art Project)
·         Χορός για Άτομα με Διάσπαση της Προσοχής και Υπερκινητικότητα (JRD Project)
http://stockfresh.com/files/o/olgayakovenko/m/45/880491_stock-photo-vector-pink-flower-floral-background-to-see-similar-please-v.jpg

Ο φορέας παρέχει και υπηρεσίες για ΑμεΑ και άτομα με μαθησιακές δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου